Панирани калмари

  • Необходими продукти:
  • 4 туби калмари
  • ½ ч. л.сода бикарбонат
  • 1 ч. л.сол
  • 1 ч. л.захар
  • 1 с. л.лимонов сок
  • 100 мл бира
  • ½ ч. ч.царевично брашно
  • 1 ч. ч.пшенично брашно
  • олио за пържене на маслена баня
  • за гарниране:
  • 1 ч. ч.рукола
  • 250 г чери доматчета
  • 1 лимон, нарязан на резенчета
  • 1 главачервен лук, нарязан на кръгчета
  • 1 с. л.сос от нар
  • 2 с. л.зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Калмарите се нарязват на кръгчета с дебелина 0,5 см. Слагат се в купа и се разбъркват със содата, солта, захарта и лимоновия сок. Добавят се 3-4 кубчета лед и ледената бира. Слагат се за 1 час в хладилника.

Смесват се царевичното и пшеничното брашно.

Кръгчетата се отцеждат и се овалват в брашното. Пържат се 2-3 мин. на маслена баня, на 180° С, докато се зачервят.

За гарнитурата руколата се разбърква с доматчетата и лука. Поръсват се с морска сол и се напръскват със зехтина и сос от нар.

Калмарите се сервират горещи със свежата гарнитура и резени лимон.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *