Панирани чушки на фурна

Необходими съставки
чушки – 1 буркан печена капия

За панировката
яйца – 1 – 2 бр.
галета – 1/2 ч.ч.
картофено пюре – 1/2 ч.ч. картофени люспи
пармезан – 1 с.л. настърган
чесън – 1 ч.л. на прах
кисело мляко – към 1/2 ч.ч.
сол
зехтин – или олио

Начин на приготвяне
Обелете чушките и леко ги подсушете. Разбийте яйцето с картофеното пюре, настъргания пармезан, малко сол и чесън на прах и добавете толкова кисело мляко, че да се получи гъста каша, в която могат да се потопят чушките. По желание може да добавите и други подправки на вкус.

Застелете тава с хартия за печене и леко я намазнете. Потапяйте чушките в панировката, галетата и ги подреждайте в тавата. Полейте ги със струйка зехтин или олио. Сложете панираните чушки да се изпекат в умерена фурна до апетитен загар.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *