Панирани чушки

Необходими продукти:

  • 12 печени червени чушки
  • 3 яйца
  • 6 с.л. галета
  • 6 с.л. брашно
  • 150 мл. олио
  • сол

Начин на приготвяне:

Печените чушки (12 бр) се потапят в разбитите и посолени яйца (3 бр) и се овалват в смесените брашно (6 с.л.) и галета (6 с.л.).

Пържат се до златисто от двете страни в олиото (150 мл.). След това се отцеждат върху готварска хартия и се поднасят топли или охладени.

Най-често тази класическа българска вечеря се украсява с връхчета пресен магданоз и се сервира с парче качествено българско сирене.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *