
ПРОДУКТИ: 500 г пресен зелен фасул, 140 г брашно (+ за овалване), 2 яйца, 1 ч. л. бакпулвер, сол и черен пипер на вкус, олио за пържене на маслена баня.
ПРИГОТОВЛЕНИЕ: Пресният фасул се почиства и се сварява в кипяща подсолена вода – трябва да остане леко хрупкав. Отцежда се, залива се със студена вода, след което се отцежда отново и се посолява. Брашното се смесва с бакпулвера, сол и черен пипер на вкус. Прави се кладенче и вътре се чукват яйцата. Наливат се около 150 мл студена вода и се разбърква. Трябва да се получи средно гъсто тесто за паниране. Фасулът се овалва в брашно. След това се потапя в панировката. Пържи се на маслена баня до златисто. Отцежда се и се поднася със сос по избор.