
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- октопод – 1 брой голям или повече малки
- яйца – 3 – 4 броя
- бира – 50 мл
- брашно – около 150 г + за овалване
- зехтин – 1 к.ч.
- сол
- черен пипер
- чесън – 1 – 2 ч.л. накълцан
- лимонов сок – от 1 лимон
- магданоз – 1 – 2 с.л. накълцан
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Ако използвате голям октопод го почистете добре и го сложете да се свари за около 20 минути. След това го разчленете на парчета. Ако използвате малки октоподчета може без да ги варите и да ги оставите цели.
Овкусете октопода с малко сол и черен пипер на вкус, накълцаните магданоз и чесън и ги полейте с малко лимонов сок и зехтин. Оставете за 10 минути да се маринова.
Разбийте яйцата с бирата, малко сол и брашно, колкото да се получи гъстота на стандартна панировка. Овалвайте всяко парче октопод в панировката и пускайте в сгорещена мазнина.
Изпържете октопода равномерно от двете страни и отцеждайте парчетата върху решетка с кухненска хартия отгоре.