Паниран октопод

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • октопод – 1 брой голям или повече малки
  • яйца – 3 – 4 броя
  • бира – 50 мл
  • брашно – около 150 г + за овалване
  • зехтин – 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • чесън – 1 – 2 ч.л. накълцан
  • лимонов сок – от 1 лимон
  • магданоз – 1 – 2 с.л. накълцан

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Ако използвате голям октопод го почистете добре и го сложете да се свари за около 20 минути. След това го разчленете на парчета. Ако използвате малки октоподчета може без да ги варите и да ги оставите цели.

Овкусете октопода с малко сол и черен пипер на вкус, накълцаните магданоз и чесън и ги полейте с малко лимонов сок и зехтин. Оставете за 10 минути да се маринова.

Разбийте яйцата с бирата, малко сол и брашно, колкото да се получи гъстота на стандартна панировка. Овалвайте всяко парче октопод в панировката и пускайте в сгорещена мазнина.

Изпържете октопода равномерно от двете страни и отцеждайте парчетата върху решетка с кухненска хартия отгоре.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *