HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Парите все не ви стигат? Този гениален трик ще ви направи богаташи!

„Ако можех само да спра да харча за неща, от които нямам нужда, бих си купил толкова много полезни неща“ – ако подобна мисъл е минавала през главата ви, тогава този метод, препоръчан от Bright Side и obekti.bg, е подходящ за вас.

Eто в какво се състои

1. Нулирайте неизхарчените пари всяка вечер
Можете да нулирате до първата нула, например:
Имате 122 лв в брой и 1123 в дебитната си карта. Какво трябва да направите – извадете последната цифра, за да получите нула в края. Оставяте си 120 лв в брой и 1120 в банковата карта. Спестявате 5 лв. По-лесно е да „нулирате“ парите в брой в касичка и да използвате спестовна сметка или друга банкова сметка, за да прехвърляте „нулираните“ пари от картата. Ако възможностите ви го позволяват, нулирайте до повече нули, например до втората. Оставяте си 100 в брой и 1100 в банковата карта. Спестявате: 22 + 23 = 45 лв.

2. Прехвърляйте остатъка в спестовната сметка
Спестете всичко, което ви е останало до получаване на заплатата (разбира се, ако е останало). „Нулирайте“ още веднъж в края на месеца. Например останали са ви 65 лв. в брой и 400 лв. в картата – прехвърлете всичко в спестовната сметка.

Предимства на метода:
Знаете колко пари имате всяка сутрин и винаги е кръгла сума. Започвате да контролирате разходите си и не купувате ненужни неща. И най-вече, действително заделяте пари.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *