Парламентът не събра кворум, депутатите от БСП не се регистрираха и скандираха “Оставка”

Парламентът не събра кворум, за да започне заседание Само 119 депутати се регистрираха за началото на днешното заседание, съобщава “Актуално”.

За старт за работния процес са необходими минимум 121. Левицата е в зала, но не се регистрира, както вчера обещаха.

При втория опит за регистрация се оказа, че има проблем в системата.

Председателят на парламента Цвета Караянчева разпореди тя да се рестартира. Така парламентът няма да заседава. С викове “Оставка” левите приветстваха новината.

Техническите проблеми не са само за народните представители в зала, но и за отразяващите журналисти. Откакто заседанията се преместиха в сградата на бившия партиен дом в сряда, репортерите се оплакваха от липсата на интернет в отредената им зала за отразяване, както и от липсата на телевизионен сигнал.

Днес парламентът трябваше да разгледа Законопроект за ратифициране на Доброволното споразумение за гаранция за временна подкрепа с цел смекчаване на рисковете от безработица при извънредни обстоятелства вследствие на избухването на COVID-19 между Европейската комисия и Република България. Също и на първо четене трябваше да бъдат обсъдени промени в Закона за българските лични документи.

А на въпроси на депутати във времето за парламентарен контрол щяха да отговарят министрите Костадин Ангелов, Емил Димитров и Лъчезар Борисов.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *