HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Парламентът си избра нов председател!

Цвета Караянчева е новият председател на Народното събрание. Тя беше предложена от парламентарната група на ГЕРБ, след като досегашният шеф – Димитър Главчев, подаде оставка. По-рано днес Цветан Цветанов заяви, че тя е подкрепена от всички членове на коалицията, пише Пик.

Избраната за високия пост се закле, след което благодари от трибуната за честта, оказана й от групата на ГЕРБ. Ще работя така, че всички да се чувстваме равни. Тук, в залата, трябва да казваме всичко, но то да не бъде на базата на личностни нападки, а на политики. Защото ние сме хора, избрани тук, за да представляваме определени райони в държавата, определени избиратели. Всеки депутат трябва да бъде уважаван. Но когато тонът излиза от добрите рамки трябва и някой да потушава тази емоция. И работата на председателя на НС е точно тази, посочи Караянчева.

Сигурно понякога ще има емоционални моменти, но ние трябва да проявим далновидност, защото, след няколко месеца, имаме рядък шанс за председателство след 10 години в ЕС. Затова, колеги, нека бъдем мъдри, да защитаваме тезите си, но винаги да мислим за България. Надявам се да оправдая доверието ви, допълни новият председател.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *