Пастет от леща с авокадо и билки

Продукти

150 г леща

1 авокадо

1 скилидка чесън

4 стръка мащерка

1 щип. суха мащерка

1 щип. морска сол

1 щип. куркума

1 щип. кориандър

6 с.л. зехтин

3 с.л. лимонов сок

Рецепта

Био лещата (150 г) се сварява до пълна готовност, след което се охлажда и отцежда от водата. Пасира се заедно с авокадото (1 бр) и скилидките чесън (1 скилидка). Добавят се подправките на вкус, разбърква се добре и се прибавят зехтинът (6 с.л.) и лимоновият сок (3 с.л.). Поръсва се с прясната мащерка и се поднася с препечени хлебчета или био крекери

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *