Refan-728×90-July-2019

Патладжани на фурна по италиански

Продукти:

1 кг патладжани

4 червени чушки

4 домата

3 скилидки чесън

2 стръка босилек

1 ч.л. риган

1/4 връзка магданоз

4 с.л. олио

1 ч.л. черен пипер

сол

Рецепта:

Патладжаните (1 кг) се измиват, нарязват се на филийки по дължина, посоляват се и се оставят за половин час да пуснат горчивия си сок. След това се изплакват и подсушават. Печените белени червени чушки (4 бр) се нарязват на дребни кубчета и се смесват с настърганите домати (4 бр) и ситно нарязаните босилек (2 стръка) и магданоз (1/4 връзка). Добавят се счуканият чесън (3 скилидки), сушеният риган (1 ч.л.), черният пипер (1 ч.л.), солта и олиото (4 с.л.). Всичко се разбърква добре и в тази марината се поставят патладжаните за 2 часа. След това се подреждат в намаслена тавичка и се заливат с доматената смес. Пекат се в силно загрята фурна до пълна готовност (200 градуса, около 40 минути).

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *