Патовата ситуация в ОбС – Гърмен продължава, пак не избраха председател

Патовата ситуация в Общинския съвет – Гърмен май преминава в агония. По късни доби днес се проведе втора извънредна сесия с една- единствена точка – избор на председател след оставката на досегашния  Катя Татанова. Отново не бе избран неин заместник. Този път имаше изненада – ДПС бе оттеглило кандидата си – общинския партиен лидер Мустафа Геров. В състезанието се включиха предишният фаворит от листата на Минка Капитанова – Исмет Узунов, както и кандидатът на ГЕРБ Ибрахим Джуркин. Очакваното предложение на „Движение 21” -Фазли Ролев, не бе издигнато.

За И. Узунов  гласуваха 7 съветници, а за И. Джуркин – с трима по-малко. От петимата съветници на ДПС бяха подадени четири отрицателни бюлетини, като един от тях не влезе да гласува.  Имаше и две невалидни бюлетини.

Не е ясно кога пак ще бъде свикано извънредно заседание на Общинския съвет само с една главна точка – избиране на председател. Не е ясно и как дотогава ще се развиват местните парламентарни въпроси при липсата на местен ръководител на общината.

КОНСТАНТИН ПАШКУЛЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *