„Патриотите” облякоха народни носии за първата гайдарска вечер в Дупница

Председателят на организация „Патриоти – Дупница“, гайдарят Кирил Кирилов, и зам. председателят и шеф на контролното звено в община Дупница Ивайло Терзиев организираха първата в града гайдарска вечер. Ценителите на родопската песен, събрали се в един от култовите ресторанти в града, останаха омагьосани от майсторството и таланта на младите момчета.

„От малък свиря на пиано, след това на акордеон и постепенно започнах да свиря на тъпан. Това е първата гайдарска вечер, която организираме в нашия прекрасен град. В родопските ни песни е събрана цялата магия и красота на България и на онзи край, където звънът на камбана през онези трудни времена е запазил българщината до наши дни“, сподели за вестник „Струма“ Ивайло Терзиев, докато биеше тъпана, а до него на гайда свиреше Кирил Кирилов, облечени в народни носии, както и всички останали от групата – Стоян Николов от контролното звено на община Дупница и полицаят Любо Петров. „Пея още от малък и имам вродена любов към българските народни песни“, сподели Петров.

Освен дупничани в гайдарската група имаше и представители от други краища на България, като синовете на големия гайдар Петър Янев – братята от Смолян Стоян Янев и Петър Янев, юристът Еманоил Пунев от Златоград…

С една от най-хубавите родопски песни „Девойко мари, хубава“ гайдарите поздравиха майката на Ивайло Терзиев – бизнесдамата Даниела, която тази година чества юбилей. На събитието присъства и майката на Кирил Кирилов, която се снима за спомен със своя син.

Кулминацията на първата гайдарска вечер в община Дупница завърши с тежко родопско хоро и с пожелание за още такива топли и вълнуващи вечери.

НИКОЛАЯ ИВАНОВА

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *