Патрулка кара Димитър Пенев за участие в тв студио

Легендарният български треньор Димитър Пенев пристигна в студиото на bTV за участие в предаването “Преди обед” с… патрулка и без телефон. Стратега от Мировяне стана “жертва” на затворените улици в столицата заради провеждащия се щафетен маратон в чест на 132-рата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Пенев прибегна до помощ от органите на реда, които го докараха със служебен автомобил, но за жалост неговите премеждия не спират до тук. Той забрави телефона си в колата.

Със сигурност обаче такива премеждия специалистът няма да има на 20 септември в Стара Загора, когато ще бъде треньор на тима на Христо Стоичков. Камата удостои с тази чест треньора, извел него и българския тим до четвърто място на световното първенство в САЩ през 1994 г.

“На такива мачове съм участвал десетки пъти, дори в чужбина – Испания, Италия, Германия. Трябва да поздравим организаторите на тези мачове, тъй като са минали десетки и стотици големи звезди в Европа. Това са едни срещи, които връщат спомените, повечето, от които са хубави. Подсказва се, дава се пример да не се забравят историите на тези добри футболисти и таланти, които са били в миналото. Това са едни приятелски, спокойни мачове, където повечето опитват се, натискат да покажат миналото си, но времето и годините… по-трудно. Миналата година се игра юбилея на Стоичков, тази година е съвсем различно – “Барселона” срещу България. Ще бъде една добра и интересна среща”, заяви Стратега. “Много по-рядко се виждаме със Стоичков. Доста по-често се чуваме по телефона – 1-2 пъти месечно. Той поддържа много връзки с приятели от България. Той е представител от мексиканска страна в Америка, следи постоянно изявите на много страни, много футболисти в миналото, които той е срещал. Когато е в България, виждаме се. Очаквам го и 1-2 дена преди това да бъде, защото не може на всички да обърне внимание. Има родители, приятели, които едно време го прикриваха от мен”, каза Пенев.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *