HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Пациенти скочиха срещу търсената от д-р Е. Кирилова такса 25 лв. за тест за алергия: Нали й носим направление от джипито?!

Пациенти се оплакаха, че алерголожката в общинската болница в Дупница д-р Елисавета Кирилова им взима по 25 лв. за тест за алергия, въпреки че имат и направление от личен лекар. Пред репортер на “Струма” възрастна пациентка разказа:

“От частната болница ме изпратиха при д-р Е. Кирилова да ме изследва за евентуална алергия, тъй като след повече от 6 м. лечение лекарите не могат да установят каква е причината за кашлицата ми, която не се лекува с нищо. Взех направление от личния лекар и отидох в кабинета при д-р Е. Кирилова. Тя ми взе направлението, не ме прегледа, а ми каза: „Ела в петък с 25 лв. да платиш за теста за алергия”. Аз не отидох. Нямах толкова пари. Пенсията ми е малка, за кое по-напред да заделя пари, а и нали й дадох направление от личен лекар, не трябва ли да ме изследва безплатно?!”, възмутена е жената.

Не става ясно дали исканите 25 лв. влизат в касата на болницата, или в джоба на д-р Е. Кирилова. Тя е специалист по клинична алергология. Всеки ден пътува от Кюстендил до Дупница.

Репортер на “Струма” попита управителя на общинската болница доц. Недин редно ли е д-р Е. Кирилова да взема по 25 лв. за тест на пациент, при положение че е изпратен с направление от личния лекар. Отговорът на управителя бе:

„И до мене стигат такива сигнали. Ще проверя какъв договор е подписала при назначаването си д-р Е. Кирилова с предишния управител д-р Л. Таушански и ако има нарушения, ще получи съответното наказание”.

Бившият управител на общинската болница д-р Л. Таушански обясни, че д-р Е. Кирилова получава заплата от болницата за всеки преминал пациент през кабинета й плюс процент от сумата от 25 лева, които взима за изследването. „Пациентът е длъжен да внесе в касата на болницата сумата от 25 лв., а не да ги дава на ръка на лекаря. Доц. Д. Недин ще извърши проверка дали сумата от 25 лв. е внасяна в касата на болницата. Парите по клиничната пътека за алергии не стигат да покрият и теста за алергичност, затова се искат тези такси”, обясни още д-р Л. Таушански.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *