Пача

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

2 свински крачета,

2 свински ушета

парче от свинска глава (може да се замести с долен джолан),

сол

черен пипер.

Начин на приготвяне:

Свинските крачета измивате много добре, отстранете всички излишни неща. С ушите правите същото- измивате и почиствате всички остатъци с ножче. Слагате ги в тенджера под налягане, ако имате или в обикновена. Добавяте равна супена лъжица сол и 5-7 зърна черен пипер. Наливате студена вода колкото да покрие продуктите 7-8 см. Затваряте съда и варите 2 часа на бавен огън.

Когато продуктите са готови сварени, обезкостете крачетата, главата или джолана. Накълцайте месото и ушите. Прецедете бульона, за да отстраните евентуално остатъци от костите и върнете в бульона накълцаното месо. Сега имате една чорба пача. Може да я сервирате гореща, като при 

поднасяне в отделен съд пригответе накълцан с малко сол чесън и полят с оцет, както и едро счукан лют пипер.

Другият вариант, в който може да я поднесете  е студения. Към бульона с месото добавете счукан чесън и разпределете в подходящи купички или съдове.

Оставете да изстине напълно и оставете за няколко часа в хладилник преди сервиране. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *