Топ теми

„Паяк” вдигна две незаконни таксита в Дупница, собствениците избягаха

Пред погледа на дупничани вчера репатриращият автомобил вдигна такси от пиацата в центъра на града, било незаконно.

Репортер на “Струма” стана свидетел на случващото се. След проверка на служители на ДАИ – Кюстендил се оказа, че две таксита са били паркирани неправилно на стоянката зад ДСК в центъра на Дупница, имали са табели, че не работят. Шофьорът на едното такси избягал, като видял проверяващите, а този на другото се скрил, докато „паякът” вдига първото такси.

От общинско предприятие „Паркинги и гаражи” съобщиха за “Струма”: “Най-вероятно такситата са били нередовни. Имали са табелки, че не работят, а са били паркирани въпреки това на пиацата за таксиметров превоз зад ДСК. След като шофьорът на едното такси не се появил, проверяващите от ДАИ извикали репатриращия автомобил да го вдигне. Таксито е закарано на наказателен паркинг, което ще струва 40,00 лв. на собственика му и още по 1 лв. за всеки час престой. Собственикът на таксито ще трябва да плати и всички задължения към КАТ, ако има такива, и да се регистрира като такси, ако няма документи. Докато репатриращият автомобил вдига едното такси, шофьорът на другото избягал от стоянката”, заявиха от “Паркинги и гаражи”.

Около таксито и репатриращия автомобил се бяха събрали хора, които коментираха, че трябва да има ред в този град. Други не бяха съгласни с тези коментари и опонираха: “Дебнат ни отвсякъде, за да съдерат още една кожа от гърба ни”.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *