Пенсионерите в „Грамада” си избраха Цар на лозята, 90-г. баба См. Новоселска не пропусна хоро

Над 50 души се събраха в пенсионерския клуб в благоевградския квартал „Грамада”, за да отпразнуват заедно Трифон Зарезан и Свети Валентин. Заредени с жизненост и ентусиазъм, членовете на клуба подредиха маси със сладки изкушения, фини мезета и вино, собствено производство. Председателката на клуба Веска Кокалкова посрещна всички с китка здравец и им пожела да не остаряват и до 100 години.

Както повелява традицията, беше избран и Цар на лозята –  човекът с най-богат опит в квартала в отглеждането на лозя и производството на вино Йордан Костадинов. Той направи символично зарязване на лозята и нарече: „Колко капки по лозата, толкова каруци грозде през есента”. Й. Костадинов пожела благоденствие и богати пазари на лозарите и поведе първото хоро, на което се хвана и почетният член на клуба, 90-годишната баба Смила Новоселска.

Празникът продължи над 5 часа с наздравици, лакърдии за Свети Валентин и веселба, „подправена” с великолепните изпълнения на Иван Радев, Елена Валеова и Маргарита Валеова.

ИВАН ИВАНОВ  

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *