Пенсионираният полицай Г. Марков зае мястото на освободения певец Ст. Джельов в общината, младата бизнес дама Ал. Зайкова назначена за експерт в „Насърчаване на инвестиции”

Бившият благоевградски полицай Георги Марков отново се вля в редиците на работещите. В края на миналата седмица 53-годишният пенсионер от МВР се постна в профила си във Фейсбук с нова месторабота – община Благоевград, и събира поздравления и пожелания за успех на новото поприще. От отговор на въпрос от приятел се разбира, че Марков е заел мястото на технически сътрудник на певеца на народа Стоян Джельов, но вече не като обслужващ ксерокса на партера, а с ангажименти към видеонаблюдението в общината.

Г. Марков няма да е първият пенсионер в новата кметска администрация в Благоевград. На пресконференция наскоро градоначалникът Румен Томов обяви, че в изпълнение на поет предизборен ангажимент за общинския лидер на БСП Любен Милев, който също е пенсионер от полицията, се пази зам. кметско кресло по сигурността.

Ново попълнение в Общинска администрация е и младата бизнес дама Александра Зайкова, съдружник със съпруга си Любомир Зайков в регистрираната през 2018 г. „ПИО Груп“ ООД, както и в „Карол Фернандес мийт“ заедно с майка си Петя Иванова и с Тодор Наков и синовете му Михаил и Николай, Тонка Трайкова и Велизар Трайков, Мануел Фернандес и Хосе Морено. Новото амплоа на Александра Зайкова е на главен експерт „Насърчаване на инвестиции“ в Общинска администрация.

Позициите на двамата новоназначени чиновници явно не изискват конкурси, за разлика от обявените пет длъжности за директори на 4 дирекции: финансовата, за която се кандидатира Костадин Шумантов, за „Местни данъци и такси“ с претендент Иво Николов, за „Планиране на инвестиционната дейност, строителство и екология“, за която единственият кандидат е инж. Венелин Трошанов, за шеф на Правната дирекция, където се конкурират временно назначената Станислава Иванова и Стоян Христов, и за секретар, за която длъжност решение на комисията след конкурса на 30 януари чакат вр.и.д. Мария Стойнева, Ивайло Велков и Светлана Узунова.

ПЕТЪР ИВАНОВ

Александра Зайкова

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Брадчед

    Полицай, пенсионер, на приятел щерка му, конкурси без прозрачност….. Безкрайни уволнения на млади и кадърни хора. Полицай, пенсионер, на приятел щерка му…. Корумпирана власт е това!

    Отговор
  2. Мира

    Хайде стига с тези пенсионирани полицаи!!! Сякаш младите и образовани хора свършиха. Като е пенсионер, ще си получава максималната пенсия и ще благодари на държавата, защото я взима бадява. Ех, не се наядоха пенсионираните полицаи!!!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *