Пенсионираха след 22 г. стаж директора на Гимназията по електроника и енергетика в Банско Г. Ковачев, поста пое ученичката му С. Тодорова

Директорът на Професионалната гимназия по електроника и енергетика в Банско инж. Георги Ковачев бе пенсиониран от началника на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов. Инж. Ковачев застава начело на училището през 1996 г. и след 22 години на шефския пост се оттегля от образователната система. За временно изпълняващ длъжността директор на ПГЕЕ е назначена учителката по специални предмети инж. Сашка Тодорова. Преди обяд в петък тя дойде в РУО с бележник в ръка, на който бе набелязала задачите си и се допита до експерти по редица въпроси.

„Естествено, че приемам новата работа като голямо предизвикателство, няма как да е по друг начин”, сподели инж. Тодорова пред репортер на „Струма“, след като свърши работата си в управлението. Тя призна, че не може да формулира професионалните си приоритети в едно изречение, тъй като всичко е важно. „Важно е осигуряването на добри условия, в това число и развитие на материално-техническата база и да им е топло на учениците през зимата. Затова след съгласуване с МОН ще кандидатстваме за включване в топлоцентралата, минала наскоро към община Банско”, сподели новият шеф на училището с държавно финансиране. Като друго много важно нещо директорката посочи развитието на тесни контакти с бизнеса, така че заедно с професионалните гимназии да гледат в една посока.

Самата Сашка Тодорова е инженер по електроника и автоматизация. Тя има 17-годишен педагогически стаж и преди 4 години напуска ПГЕЕ, за да започне работа в Завода за телефонна апаратура /ЗТА/- Банско, произвеждащ и корабни радари. Там отговаря и за практиката на учениците от ПГЕЕ, а сега мястото й в предприятието заема възпитаник на училището, подготвен от нея. „Исках да работя и в производството, но осъзнах, че сърцето ми е в Професионалната гимназия по електроника и енергетика, чийто възпитаник съм и аз”, призна директорката. Любопитното е, че като ученичка в гимназията неин класен ръководител е бил именно досегашният директор инж. Георги Ковачев. „Това е един вид приемственост“, каза по този повод  С. Тодорова.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *