Перлата на Сандански парк-хотел „Пирин” събра бизнеса на благотворителна вечеря! Общинският съветник Кр. Попов брои 1500 лв. за картина, експолицаят Б. Петров откупи бутилка вино за 600 лв.,…

Петзвездната перла в Югозапада парк-хотел “Пирин” в Сандански събра на едно място бизнеса, хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите на благотворителна вечер. Домакин на събитието бе председателят на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите и управител на парк-хотел “Пирин” Иван Терзиев. Старта на наддаването постави общинският съветник Красимир Попов, който откупи картина “Тайната вечеря” на цена 1500 лева. Бизнесменът, бивш полицай, Борис Петров откупи бутилка вино на цена от 600 лева и картина “Българка” за 800 лева. Собственикът на СПА хотел „Свети Никола” Илия Пасков след оспорвано наддаване стана собственик на картината “Бряг” срещу 500 лева. Строителният предприемач Андон Червенков откупи фототипно издание на албум-алманах “Македония” за 650 лева.

Кулминацията на благотворителния търг бе за икона “Николай Чудотворец”, за която наддаваха Андон Червенков, Илия Пасков и Георги Узунов, собственик на верига месарски магазини, който успя да откаже конкурентите си при цена от 1200 лева. Домакинът на събитието Иван Терзиев наддава за картина “Вяра, надежда и любов”, която ще краси фоайето на комплекса, като я откупи на цена от 500 лева. Младият наследник на фамилия Андонови – Борис Андонов, наддава за светилник, който бе символ на спектакъла, посветен на 100-годишнината на НЧ “Отец Паисий 1919” в Сандански.

Бизнесменът Емил Златков откупи летопис “Църква” за 500 лева, но веднага го дари и при новото наддаване Андон Червенков го купи за 650 лева. Бизнесменът Теодор Осиковски откупи икона „Свети Георги”, която е била собственост на манастира „Свети Георги Зограф” в Атон. Първоначално иконата бе откупена от свещеник Георги Танчев за 100 лева, но след това отново бе разиграна на търга и стана собственост на Теодор Осиковски. 18 060 лева е общо събраната сума от благотворителната вечер, тя ще бъде дарена за подпомагане на социално слаби деца в община Сандански. Благотворителната вечер бе уважена и от кмета на община Сандански Атанас Стоянов, зам. кметовете Павлина Караджова, Людмила Зайкова и Благой Дончев.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *