Перник отново без топла вода заради авария в пети котел

Поредна авария в основния топлоизточник остави Перник без топла вода. Абонатите усетиха охлаждането рано тази сетрин, а от „Топлофикация“ съобщиха, че топлподаването ще бъде нарушено през целия ден. Екипите на топлоснабдителното дружество работят по отстраняване на аварията. Очаква се водата да се стопли чак вечерта.

Само преди дни точно на 24 май авария в основния топлоизточник доведе до спиране на топлоподаването, а ремонтът продължи два дни. Чести са и авариите по топлопроводната мрежа, която много стара и тръбире гърмят в различни участъци на града.  Това предизвиква гнева на перничани, които през последните години са недоволни от качеството на услугата, предлагана от „Топлофикация“. Градът обаче е обречен да ползва основно отопление от ТЕЦ „Република“, тъй като жилищните блокове в голямата си част са строени без комини, а  ел. Инсталациите няма да издържат на високо натоварване при отопление с климатици и друг вид електроуреди. 

На фона на честите аварии през  цялата година „Топлофикация“ иска от КЕВР повишаване на цената на топлото с 1,77%. ТЕЦ-а работи с твърдо гориво, добивано от откритите рудници в града.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *