Перник се чисти непрекъснато, снегът не спира, пътищата в региона проходими при зимни условия

Магистрала „Струма“ от Перник за София приличаше на междуселски път тази сутрин. Аутобанът бе тотално непочистен, алармираха шофьори. Рано сутринта на магистралата пък е имало три закъсали тира. Инцидентът е бил в района на свлачището, а преминаването – силно затруднено. В АПИ няма информация за проблеми в този участък. Непочистен до късно сутринта бе и пътя Перник- Радомир.

Тежка е обстановката в Перник заради снега. От Общината чистят пътните артерии при продължаващ снеговалеж. „Изчистваме един участък, а след 5 минути все едно не е минавал сенгорин“, обясниха от снегопочистващата фирма.

Обработват се основните пътища, стръмните участъци, четвъртокласната мрежа и пътя за Белодробната болница. За сега няма сигнали за закъсали автомобили или бедстващи хора. Особено тежка е обстановката в селата, където снежната покривка достигна 30 см.                         

Пътищата в Брезнишко са проходими при тежки зимни условия. Почистени са основните артерии и засега няма сигнали за проблеми в общината.

„Има навявания в районите на Конска, Садовик и Кривонос. Непрекъснато минават машини там и засега няма данни за сериозни проблеми“, каза Узунов.

Няма сигнали за непроходими пътища и в Трънско, съобщи кметът на пограничния край Цветислава Цветкова. „От снощи се работи непрекъснато по почистване на пътищата. Лошото е, че продължава да вали- В момента снежната покривка е между 30 и 35 сантиметра“, коментира Цветкова.

Кметът на Ковачевци Васил Станимиров съобщи, че снегопочистващи машини чистят в цялата община. И в най-малката община в региона пътищата са проходими при зимни условия.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *