Перничани щурмуваха сградата на ВиК-Перник

Перничани щурмуваха сградата на ВиК Перник. С викове “Оставка” протестиращите направиха опит да влязат в сградата на “ВиК”, но бяха спрени от полицията. Директорът Витанов прие двама представители на протестиращите, но отказа да допусне журналисти.

Те поискаха оставката на директора на дружеството Иван Витанов, Вяра Церовска, Лиляна Павлова, областния управител на Перник Ирена Соколова и призоваха премиера Бойко Борисов да се намеси в решаването на водната криза, съобщава Нова телевизия.

В 9 часа те се събраха на протест пред сградата. Поводът – от понеделник в града и околните населени места е въведен воден режим. Причината за това е драстично ниското ниво на язовир “Студена”.

Протестът започна в 9 часа пред сградата на ВиК- Перник. Хората настояват някой да поеме отговорност и да реши проблема.

От старта на водния режим до момента са получени стотици сигнали за аварии в Перник и областта, а десетки хора се оплакват, че ВиК-дружеството не спазва графика за спиране и съответно пускане на водата. Така се стига и до ситуации, при които едни нямат вода  цяло денонощие, а при други тя изобщо не е спирала.

„През месеците март и април язовир „Студена” беше пълен на 65%. През август и септември като че ли водата започна да изчезва с часове. Това за мен означава, че водата трябва да е изпускана, за да се прави нещо – дали е било заради промишлени нужди, дали е било заради т.нар. „подводен способ”, който не е бил подводен, така или иначе парите са усвоени, а водата я няма”, каза един от протестиращите.

„Режимът се спазва, но проблемът е, че сега като нямаме вода, разхищението е по-голямо. Като дойде водата, 3 часа топлата вода не може да ни се качи и на практика 3 часа изтича студена вода в канала, докато дойде топлата”, казва една от протестиращите.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *