Перничанка шие маски благотворително, първите отиват за „Пирогов”, 100 бройки чакат детската в хематологията в ИСУЛ

Валентина Иванова от Перник има шивашко ателие и е сред най-търсените майсторки на дрехи в града. Вчера Валя, както всички се обръщат към нея, обяви в социалната мрежа, че шие благотворително памучни маски. Те са предназначени за болници, учреждения или за хора, които нямат възможност да си купят. Първите маски ще са за „Пирогов“.

Инициативата срещна подкрепата на перничани, които оцениха постъпката й като изключително благородна. Петър Петров предложи да й помага, а десетки я поздравиха за благородния жест. Вече има желаещи от здравни заведения в града, като Валя обеща да ушие маски за спешно отделение на пернишката болница.

Деница Стоянова пък иска да поръча 100 бройки за детското хематологично отделение в ИСУЛ. „Там продължава работа един екип от всеотдайни професионалисти, които нямат никакви маски, ръкавици и предпазни средства. Работят с деца, които са рискова група, в момента на химиотерапия и лъчетерапия. Което можах, закупих и им предоставих за ползване. Повечето родители на тези деца търсим и намираме лпс за персонала на отделението. Затова се възхищавам на такива хора като вас. Моля да ми пишете, ако решите“, пише под поста на Валентина в социалната мрежа Деница.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *