Пернишката миска А. Петрова на ритуала с погачата на сина на Джизъса и русата Златка

Перничанката Антония Петрова-Батинкова присъства на радостно събитие. „Мис България 2009” бе на погачата за 40-ия ден от раждането на сина на Благой Георгиев и Златка Райкова. Антония бе изключително ентусиазирана, защото наскоро и тя стана родител.

Според традицията погачата за новороденото се прави, за да бъде представено то пред обществото. Навършвайки 40 дни, бебето вече е по-укрепнало и за да не се разболява и да не хваща лоши очи, се извършва церемонията. Поверието повелява на този ритуал да присъстват само жени, при това най-близките от семейството и приятелките на майката. Желателно е да са млади, раждали жени или бременни, които да станат орисници на малкия човек.

„Мисис Русия 2012” публикува в профила си в Инстаграм снимки от тържеството. „Честито да е малкото юначе бебе Благой. Да е жив, здрав, да има безгрижно детство и да слуша мама и тате. Орисахме го”, написа Батинкова.

От суеверие на снимките Златка Райкова пък е закрила личицето на малкия Благой. Блондинката старателно го крие на всички кадри, които качва онлайн, както прави и таткото Благой Георгиев.

КРИСТИЯН ТРИФОНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *