Пернишката певица София Георгиева на бунт срещу системата, ще отглежда кози

Изпълнителката на песента „Син талисман“, пернишката певица София Георгиева, се вдигна на бунт срещу системата. Тя организира петиция с искане за промяна в Наредба 14 от 1 април 2003 година за определяне на населените места в селски и планински райони. Бунтарката София е решила да се занимава с отглеждането на кози в село Зидарци, Пернишко. Вчера тя организира пресконференция пред Двореца на културата, където й отказали зала заради пандемията.
„Перник се води индустриална зона. Заради това населените места в региона не могат да кандидатстват по програми за развитие на селските райони или за трансгранично сътрудничество. Аз живях в Лондон, но избрах да се върна в България. Сега съм в Зидарци и имам идея да се занимавам със селскостопански бизнес. Заради тази наредба обаче не мога да се възползвам от програмите. И не съм само аз, а хиляди са така в страната ни. Перник  беше индустриалното сърце на България, но отдавна не е“, заяви София.
Петицията се разпространява в социалната мрежа от два дни и вече има съмишленици. Певицата е твърдо решена да сигнализира за проблема Министерството на земеделието и премиера Бойко Борисов. 
София не се отказва от музиката, според нея тя е философия на живот и понятие, като бивша певица няма.
КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *