Пернишката художничка Боряна Накова-Боко показа в Дупница „Попарт” от текстил и отпадъци

С пролетно настроение художничката Боряна Накова-Боко представи 31 картини от текстил и акрил в изложбата „Попарт“ в зала „Околийска къща“ в Дупница.

„Псевдонимът ми Боко идва от майка ми. Тя ми казваше като малка така и аз съвсем естествено започнах да се разписвам по този начин. Родът на баща ми идва от село Пиперков чифлик, Кюстендилско. Моят дядо по бащина линия Борис Иванов беше самоук художник. Обичах да го гледам, когато рисува с пастелите. Другият ми дядо по майчина линия Ексенчо е от Дивотино, той беше дизайнер в шивашка фирма. Любовта ми към рисуването идва от детството и от моите дядовци, а след това от моите учители по рисуване Елена Темелкова и Здравко Стойнев”, обяви Боко.

Идеята на самата изложба е да покажа, че всъщност и ненужният материал е чудесен начин човек да работи и да създава изкуство. В днешно време един творец не може да се издържа само с изкуство. Налага се да работи и друго. Аз си помагам допълнително с декупажи, за да си докарам допълнителни доходи. Имам една специална картина, която се казва „Това, което е след вас“. Идеята е да бъдем по-добри, да не бъдем жестоки към ближните си и да пазим природата”, сподели пред вестник „Струма“ преди откриването на изложбата художничката.

НИКОЛАЯ ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *