Измениха мярката на полицая-обирджия на домашен арест

На  19.02.2020 г., състав на Окръжен съд – Перник е изменил мярката за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека „домашен арест“ спрямо Васил Огнянов, обвинен от Районна прокуратура – Перник за извършен от него въоръжен обир (престъпление по чл. 198, ал.1 от НК). В мотивите си съдът е посочил единствено оказваното съдействие от обвиняемия в хода на разследването до настоящия момент.

Досъдебното производство по случая е било образувано след като на 07.02.2020 г., от игрална зала на пл. „Кракра Пернишки“ в гр. Перник, били отнети чужди движими вещи – парична сума в размер на 2000 лева, чанта, ключове – секретни и за игрални машини. Извършителят на грабежа употребил сила като издърпал чанта от служител на фирмата и заплашване – насочил пистолет и отправил реплика „Не мърдай, ще те застрелям!“ Предметът на престъплението е собственост на търговското дружество.

В хода на разследването са били събрани достатъчни доказателства за авторството на престъпното деяние от Васил Огнянов, който е служител към РУ на МВР Радомир. Три дни по-късно мъжът е бил задържан от органите на реда и привлечен в качеството на обвиняем.

Впоследствие Районна прокуратура – Перник е внесла в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.  Аргументите на обвинението за това,  че поради установена реална опасност същият може да се укрие и/или да извърши друго престъпление, са били приети от съда и искането е уважено.

На свой ред защитата на обвиняемия е обжалвала така определената от съда мярка за неотклонение, като въззивният съд я е променил в по-лека.

     КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *