Пернишки бизнесмен ще строи къщи за гости в имот в с. Пастра, вкарал в скандал ОбС шефа К. Костадинов

Пернишки бизнесмен ще строи къщи за гости върху два имота в рилското село Пастра. Единият от имотите е закупен от съдружничката на д-р Ени Лефтеров във фирма за продажба на лекарства и козметични продукти – Весела Стоилова.

Купувачът Георги Гълъбов е собственик на фирма “Прима 2004”, регистрирана в Перник през 2004 г. с разнообразни дейности – туристическа, вътрешно- и външнотърговска дейност… Новият собственик е с намерение да строи къщи за гости и да развива туризъм в малкото село Пастра с около 100-тина жители.

Преди 6 години, както „Струма” тогава писа, около този имот се разрази скандал. Тогава се оказа, че сегашният председател на ОбС Костадин Костадинов и д-р Ени Лефтеров са съдружници  във фирма “Пастра пропъртис” и не са декларирали съдружието си във фирмата в декларациите си като общински съветници. Оказва се, че продаденият сега на перничанина имот е бил част от актива на фирмата. Тогава прокуратурата в Дупница започна проверка по създалия се казус. Същата година – 2015,  фирма “Пастра пропъртис” е заличена от Търговския регистър и имотът в село Пастра става собственост на  фирма „СВС Консулт” със собственици Весела Г. Стоилова и Стоян И. Стоилов. Те са продали имота на пернишкия бизнесмен Георги Гълъбов преди два месеца.

Е. Лефтеров

От справка в Търговския регистър става ясно, че Весела Стоилова е съдружник на д-р Ени Лефтеров във фирма “Св. Иван Рилски-2015 г.”, създадена през 2015 г. – годината, в която е заличена фирма “Пастра Пропърис”.

ДРАГО МИРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *