Пернишки квартали и села в радомирско без ток, забраняват движението на тежкотоварни автомобили по АМ „Струма“ между Перник и София

Авария на 20 киловолтов кабел оставя без ток кварталите „Калкас“ и „Бела вода“, както и района на Голо бърдо в Перник, съобщиха от областната управа. Заради падналия сняг проблеми в електрозахранването има и в радомирските села Дебели лак, Байкал, Дрен и Житуша.За възникналите аварии са информирани служителите на ЧЕЗ Разпределение. Възстановен е токът в трънските села Горочевци, Видрар , Лева река и Пенкьовци.

 „Забранено е преминаването на тежкотоварни автомобили с тегло над 12 т. по  автомагистрала „Струма“ посока Перник – София заради обилния снеговалеж“, съобщи областният управител инж. Емил Костадинов.

Пътищата са обработени и е осигурено движение при зимни условия. Припомняме, че  участъкът  от третокласния път село Големо Бучино – Перник. Причината за това е изграждането на водопровода, който ще довежда вода от язовир “Бели Искър” до Перник. За извършване на необходимите строителни работи до средата на февруари се спира движението по трасето с дължина 1200 метра от разклона за село Люлин до отбивката за регионалното депо за битови отпадъци в Перник. 41 снегорини работят на терен, има различни интензитет на снегонавявания по пътя Перник- Брезник – Трън.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *