„Перуджа“ хареса вратар от с. Лъжница, чака лутащи се в България документи, за да го картотекира

Първи международен пробив инкасира ФК „Неврокоп“ /ГД/. Роденият в гоцеделчевското с. Лъжница Исмет Кисьо, който направи първи футболни стъпки във водения от Андон Калайджиев клуб преди 4 г., вече е вратар на „Перуджа“. Юношата, който премина и през школите на „Литекс“ и ОФК „Пирин“, обаче първо трябва да стажува в академията на италианците и гарнитурата им до 18 г., преди да се надява на по-сериозна кариера в представителния отбор на тима от Серия „Б“. Ако ситуацията се развие благоприятно, ФК „Неврокоп“, ловчанлии и пиринци могат да получат финансови дивиденти за приноса си в изграждането на футболиста.

17-годишният Кисьо вече има няколко тренировки с мъжете на „Перуджа“, където се учи от Никола Леали и Симоне Перили, както и от третия страж Габриел. Те са се оказали решаващи за това да бъде привлечен, след като бе харесан от наставника на вратарите Винченцо Бенвенуто, който го препоръча на клубното ръководство. Освен това българинът бе наблюдаван и от старши треньора Алесандро Неста и помощника му Лоренцо Рубиначи, които окончателно наклониха везните в полза на талантливия българин. В момента се чакат документите на И. Кисьо, все още лутащи се из бюрократичните пътища в родината. Веднага след пристигането им той ще бъде картотекиран и ще започне с формация „Примавера“ на „Перуджа“.

В Италия лъжничанинът дойде от юношите младша възраст на ОФК „Пирин“ и се присъедини към ISM Академи, в която основен акционер е голмайсторът на световното първенство в Испания’82 Паоло Роси. Там Исмет прекара почти година и бе обявен за един от най-проспериращите й състезатели. Така привлече внимание, а най-бързи се оказаха от „Перуджа“.

Кисьо е вторият страж на ФК „Неврокоп“ с впечатляващ старт след младежкия национал Даниел Наумов, който е част от шампиона „Лудогорец“. Любопитен факт е, че главният треньор на гоцеделчевци А. Калайджиев и първият му помощник Благой Плевнелиев са бивши вратари.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *