„Перун“ и „Пирин“ /Рз/ водиха здрава битка без голове в Д. Градешница

Футболните отбори на „Перун“ и „Пирин“ (Рз) завършиха 0:0 контролата помежду си в с. Долна Градешница. На терена за символичните домакини от Кресна не бе гласеният за ново попълнение петрички нападател Владимир Кабранов, който се очаква на днешната тренировка. Съперниците изнесоха равностойна битка, в която повече преобладаваше физическото надиграване, отколкото техническите достойнства. Във втората контрола за кресненци се видя, че има още време до напасването на състезателите, които показаха амбиция за изява и окуражиха клубните шефове и привърженици, че тимът ще се представи по-добре в сравнение с първия полусезон.

Наставникът на разложани Христо Джоджов експериментира и през първата част пусна по-малко от познатите от есента играчи. След почивката пиринци се активираха и бяха по-идейни от съперниците си. „Перун“ смени почти целия състав, с изключение на Иван Найденов, който остана и след антракта. На два пъти Николай Хаджиниколов постави на изпитание резервния стаж Асен Попгавраилов – в 61-та и 80-та мин. Николай Димиров също можеше да отбележи, но топката мина до гредата. Шанс имаше и Росен Падарев, който не намери мрежата отблизо. Пропуск с глава отсреща направи неостаряващият Атанас Топалов.

„Имаме още да наваксваме в подготовката и да се синхронизираме. Доброто в този мач бе желанието на момчетата и това, че показаха добра тактическа дисциплина. Тепърва ще има върху какво да се работи, но е факт, че започва да се вдига нивото на отбора. Има още мачове, в които да извличаме поуки и да отстраняваме грешките си“, коментира треньорът на „Перун“ Благовест Ангелов, чийто тим в събота от 14.00 ч. играе с ЦСКА 1948 (U19), чийто наставник е симитличанинът Спас Стоименов.

„Ползотворна контрола, в която липсваха головете. Двата тима хвърлихме доста физически сили, но това е част от зимната подготовка, когато терените са по-тежки. Имаше умора след изнурителните тренировъчни занимания. Показахме, че се сработваме и можем да играем добре в различни формации“, коментира Хр. Джоджов.

„ПЕРУН“: Тъпигьозов, Станчев, Крушалийски, Бориславов, Найденов, Н. Димитров, Атанасов, Г. Георгиев, Ив. Георгиев, Златков (Попгавраилов, Ив. Георгиев, Ангелов, Харалампиев, Стоинков, Топалов, Бакалов, Харизанов, Кр. Георгиев).

„ПИРИН“ (РЗ): Бурдин, М. Димитров, Сандев, Друнчилов, Фикийн, Георгиев, Лефтеров, Бахаров, М. Иванов, Шапкаров, Попадийн (Ив. Димитров, Папев, Падарев, Ив. Иванов, Мавродиев, Димиров, Кондев, Хаджиниколов, Будин, Кенанов).

ГЕОРГИ СТОЯНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *