Перфектно картофено пюре

Необходими продукти:

картофи – 800 г

прясно мляко – 2 ч.ч.

краве масло – 40 г

мащерка – 3 стръка, изсушена

индийско орехче – 1/2 к.л., прясно настъргано

каперси – 1 с.л.

хайвер от сьомга – около 20 зрънца за аранжиране

сол – на вкус

бял пипер – на вкус

Начин на приготвяне:

И семплите гарнитури могат да блеснат с изискан вид и вкусови съчетания. Подходящо е и за романтична вечеря на свещи и чаша вино.

Измитите картофи обелваме и поставяме в тенджера с кипяща подсолена вода. Варят се на умерена температура.

Отстраняваме, след като установим, че са сварени напълно.

Още горещи ги минаваме през преса за картофи в дълбока стъклена купа. В топлото прясно мляко настъргвам индийското орехче, прибавям листенцата мащерка, овкусявам с бял пипер и сол, ако е необходимо.

Добавям бучката масло, за да се разтопи, и заливам с ароматната течност пресованите картофи. Разбърквам до хомогенност и желаната гъстота.

Ако преценим, че консистенцията е гъста, прибавяме още горещо прясно мляко. Накрая прибавяме малките цветни пъпки каперси.

Сервираме картофеното пюре топло, поръсено със зрънца от хайвер.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *