Петимата от групата на Митьо Очите остават зад решетките

Специализираният съд остави в ареста петимата задържани от групата на Димитър Желязков – Митьо Очите.

По разпореждане на Митьо Очите човек от бандата му запалил игрална зала в “Слънчев бряг”, като за изпълнението на задачата си Карен Ованесян получил 250 лв. Това стана ясно от признанията на самия Ованесян, цитирани в съдебната зала.

На заседанието в четвъртък се явиха четирима от задържаните – Иван Пишиев, Радослав Николов, Иван Найденов, Венцислав Христов. Петият, Йордан Въчев, е отказал да вземе участие в производството и се представлява от адвокат Димитър Марковски.

В събота Специализираният наказателен съд остави обвиняемите в ареста с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

След закритото съдебно заседание стана ясно, че разследването съдържа 34 тома доказателства, включително данни от специални разузнавателни средства.

И петимата са обвинени в участие в организирана престъпна група за палежи, рекет, побои, изнудване и разпространение на наркотици. За лидер на бандата е сочен Димитър Желязков.

Според прокуратурата всички те са изнудвали и наказвали с палежи конкурети, които не са били съгласни да плащат такса „спокойствие”.

При акцията в Бургаско, извършена на 2 август, бяха задържани общо 19 души, за които имаше данни, че са свързани с организираната престъпна група. Прокуратурата обаче поиска зад решетките да останат само петима от арестуваните, съобщава БГНЕС.

От всички с обвинения в неизвестност е само общинският съветник от Несебър Пейо Янков, който се издирва с червена бюлетина.

Димитър Желязков е под стража в Турция и се очаква да бъде екстрадиран в България, за да бъде изправен пред съда.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *