Пети ден Дупница без вода, учителка изригна в социалната мрежа: Отменете учебните занятия, липсата на хигиена заради безводието ще доведе до разпространение на вирусите

Дупница е изправена пред бедствено положение, пети ден няма вода в чешмите. С водоноска, която побира 1 т вода, общината зарежда училищата, болниците и кварталите на Дупница. Водоноската се пълни с вода от пожарната в Дупница, но тя е крайно недостатъчна.
Вчера водоноската достави вода в общинската болница в Дупница. Санитарки с кофи и шишета пълнеха вода, за да осигурят поне елементарна хигиена в отделенията. Работниците, които пълнеха бидоните, заявиха: “От сутринта сме заредили всички училища и детски градини в града, но ще се наложи да им закараме вода по още веднъж. Караме и по кварталите, но водоноската е само една, не можем да смогнем”.
Учителката Анелия Грозданова изригна в социалната мрежа: “Господа градоуправляващи, аз, майка на две прекрасни деца, най-учтиво Ви моля да се позовете на правата, които имате, и да вземете решение в следващите три дни да няма учебен процес в учебните заведения, които са под ваша опека. Причина – бедствено положение в град Дупница, поради липса на:

 • прясно течаща вода, която да задоволи нашите жизнени необходимости;
 • липса на елементарни хигиенни условия, което би довело до разпространението на вируси, бактерии, зарази, епидемия, пандемия и каквото там се сетите;
 • вече няма чисти дрехи;
 • пари за нови липсват, защото се дадоха за минерална вода.
  Викам с пълен глас – ПОМОООЩ!”.
  Пред “Струма” Анелия Грозданова коментира: “Аз разбирам общината, но аз съм майка. Не може по време на пандемия децата да ходят на училище при липсата на добра лична хигиена заради безводието”.
  Собственици на кафенета в най-големия жилищен квартал в Дупница – жк “Бистрица”, коментираха, че заради липсата на вода няма оборот, а плащанията чукат на вратата.
  Собственичката на павилион за дюнери в комплекса Силвия Мелекова заяви пред “Струма”: “От петък нямам вода и не мога да работя. Правя кафе на клиентите с минерална вода. Живея на 8-ми етаж в блок 6 в комплекса и в апартамента нямаме вода. С куфари нося дрехите за пране при майка ми, която живее в краен квартал в Дупница и има вода, за да изпера дрехите на семейството ми. Дъщеря ми е на 5 г., имам и двама синове, за къпане пак ходим “на гости”. В някои блокове тече по малко вода в чешмите, но тя не може да захрани пералня или бойлер, защото няма налягане”, заяви Силвия Мелекова.
  Дупничани питат и защо в някои квартали на града има вода, макар и с малък дебит, а други нямат и капка вода вече 5 дни.
  ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *