Петканови покориха Вихрен с приятели

Даниел Петканов съпругата му Алекс стегнаха раниците и се отправиха към Пирин. Крайната им цел връх Вихрен (2914 метра) е била успешно покорена. В социалната мрежа Петканов пише, че са извадили късмет и времето е било с тях.

Ето какво още го е развълнувало по време на прехода: „Метеорологичните условия са много важни – ние имахме уникален късмет с времето, така ни казаха местните и това подпомогна приятното преживяване. Не видях никой по пътя нагоре (въпреки че имаше страшно много хора), който да изхвърли опаковка от нещо или фас на земята
Впечатлиха ме малките деца наоколо, защото бяха много развълнувани и заредени положително от емоцията, а това се предаваше и на околните”, разкрива благоевградският зет и признава:

„Качването (за мен) беше умерено трудно. Но слизането (минахме по друг маршрут) беше истинско предизвикателство, тъй като нямам кой знае какъв опит в планината”.

Даниел и Александра обаче не са били сами в това начинание, а заедно със Сами Хоссни, приятелката му Милена и Дзами. Петканов пък обещава, че скоро ще видим и влог от изкачването им на върха.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *