Петмесечната Тара от елитната ловна дружинка на Лешко спаси хората от селото от набезите на 250-кг глиган Ванчо

Ловците от дружинката в благоевградското село Лешко спасиха местните хора от набезите на глигана Ванчо, наречен така на името на селския зевзек. Тази неделя, докато се радваха на прекрасния есенен ден, седнали на кафе в селското барче, мъжете решиха вместо да полягат на слънце по дворове и градинки, веднъж завинаги да се справят с глигана, който от години изправя на нокти арендаторите на пшеница и рапица и собствениците на градини и ливади в Лешко. И верни на себе си, както казва народът луд умора няма, членовете на елитната група направиха разстановка за отстрела на Ванчо.

„Първата пусия се оказа неуспешна. Тогава втората пусия под ръководството на опитния дежурен карач Блажо пуска кучетата на следа и скоро петмесечният териер, 4-килограмовата Тара, намери глигана Ванчо, скрил се дълбоко в храстите, където другите кучета не могат да достигнат, и започна ожесточено да лае. Глиганът не издържа на напористата Тара, изскочи от храсталака и с голяма скорост се юрна към чакащия на пусия Митко Королеов, който с един изстрел повали 250- килограмовото прасе”, разказаха ловци от дружинката.

Така авджиите от Лешко сложиха край на набезите на безстрашния дразнител – глигана Ванчо, а на площада в селото   се насъбраха хора, дошли да видят страшилото. След весели снимки и закачки ловците решиха да се съберат в петък в местното барче и по повод добрата слука да се повеселят. Те обявиха, че посвещават улова на празника на черквата „Св. Архангел Михаил”  и по повод 202 години то построяването й.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *