Петричанинът А. Мингачев: От 5 г. със съпругата ми живеем в постоянен страх, подложени сме на системен тормоз от съседите ни, наши роднини, безсилни сме и институциите не отвръщат на молбите ни за помощ

Уважаема редакция на вестник „Струма“, обръщам се към вас с надежда, че ще публикувате писмото ми, което е зов за помощ към отговорните институции – община Петрич, полиция, прокуратура

От 5 години със съпругата ми живеем в постоянен страх, не знам кой и кога ще ни ограби или избие, подложени сме и на постоянен тормоз от съседите ни, наши роднини.

Аз, Адрея Мингачев, и съпругата ми Елена обитаваме третия етаж от къща на ул. „Цар Симеон” 6  в град Петрич. Съсобственици на имота сме със сестра ми Надежда Пешева и семейството на сина й Костадин. Въпреки че ние сме собственици на 2/3 от къщата, Пешеви  проявиха самоволия с изграждането на незаконни строежи в имота ни – магазин, стълбищни клетки към 1-ия етаж и към зимника и тоалетната в двора ни. Напрежението ескалира през 2014 година, когато потърсихме правата си и със заповед на РДНСК – Благоевград, потвърдена от Административен съд – Благоевград и ВАС – София незаконните строежи бяха премахнати принудително от община Петрич. Оттогава сме подложени на постоянен тормоз от Пешеви. Синът и внукът на Надежда Пешева, Костадин и Георги, разкъртиха входната ни врата и от 2014 г. къщата ни е отворена, а дворът разграден. Постоянно сме на тръни и не знаем кой кога ще влезе в къщата без врата. Освен това вече 5 години след дъждове и сняг влиза вода в зимника ни, не можем да ползваме двора и гаража си свободно –мястото, определено за вход е застлано с ламарини и разни отпадъци.

За проблемите си многократно сме сигнализирали полицията, прокуратурата, кмета на Петрич Димитър Бръчков. Отправили сме повече от 100 жалби и молби за съдействие от институциите, но за съжаление без резултат. Председателите на Общинския съвет и на сдружение за граждански контрол на Общинска администрация – Петрич също отказват да ни съдействат.

Живеем повече от 70 години в тази държава. Създадохме семейства, имаме 3 деца, 6-има внуци и 3-ма правнуци. Затова искам да попитам: Ние като жители на този град и тази  държава имаме ли някакви права? Има ли кой да ни помогне срещу Пешеви или ще бъдем оставени по този начин да  изживеем остатъка от живота си? С уважение: АНДРЕЯ ТОМОВ МИНГАЧЕВ        

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

 1. Комшията

  Тази статия е платена. Това което казва този господин е обратното. Тези хора, които той твърди, че го тормозят не живеят там от няколко години и сестра му е по възрастна от него, трудно се движи и през повечето време е на легло.
  АМАН ОТ ФАЛШИВИ И ПЛАТЕНИ СТАИЙ

  Отговор
 2. BAI ONZI

  I TI I SESTRA TI STE ALZNI XORA,NE MOJETE LI DA SE RAZBERETE KATO BRAT I SESTRA.ISKACH XORATA DA VI RAZBIRAT .NIAMA DA STANE.

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *