HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Петричанинът Г. Маринополски: Грък изора нивата ми край Ръждак без мое съгласие, зася я с памук, каза, че ще плаща аренда от догодина, искам си парите сега

“Грък оре земята в Петричко, без да знаят собствениците. Това са около 200-300 декара земя и се намират в местността Летището около село Ръждак. В момента нивите са засадени с памук и др. Бие се сонда, за да се поливат. Искам да знам кой му е разрешил. И как така се разрешава да изореш частен имот, без собствениците да знаят”, заяви пред репортер на “Струма” Георги Маринополски. Той е наследник на 4 декара земя, които гъркът е изорал и засял.
Вчера Маринополски отишъл да провери случая в общинския отдел “Земеделие”. Служители му признали, че от него научават за своеволията на гърка. Самият чужденец пък му споделил, че тази година ще е така. От догодина, 2018, ще иска от всички наследници на земя в този район на Петрич да му предоставят нотариални актове и ще сключва договори за аренда. Тази година процесът на договаряне ще е поетапен.
Георги Маринополски не е единственият засегнат в случая. “Десетки са наследниците на имоти в най-плодородната земя на петричкото поле, познато като Летището, а и над него, достигащи чак до черния път под село Ръждак. Искам да ми се плати и тази година аренда, която по право се дължи на наследници на земя. В противен случай ще сигнализирам Районна прокуратура за самоуправство”, заяви Маринополски.
ВЕНКО СТЕФАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *