Петричанинът Г. Петков: В Сандански закопчаха със скоба автомобила ми, 40 мин. чаках в жегата с бебе на ръце дежурните да я свалят, от знаците така и не разбрах в “синя зона” ли съм

Снимка на поставена скоба на лек автомобил на паркинг в Сандански, в близост до новострояща се жилищна сграда, на метри от парк-хотел “Сандански”, взриви Фейсбук в курортния град. Снимката, придружена с обяснителен текст, е публикувал Генади Петков от Петрич. Ето какво написа във Фейсбук страницата си Г. Петков:
“Бях паркирал автомобила си на паркинг до новострояща се сграда. По табелите не можах да установя дали влиза в “синя зона”, но го открих с поставена скоба. Обадих се на по телефона, написан на табелата. Дежурните с автомобила на звено “синя зона” дойдоха след 40 минути. Платих 10 лв., след това ме таксуваха с още един час – платих един лев заради тяхното закъснение. Бях с деветмесечното ми дете, което чака с мен, за да дойдат дежурните от “синя зона” и да свалят скобата. Попитах ги защо са се забавили толкова. На това слънце кой би стоял? Те ми отговориха, че за тях слънцето не е било важно, а знаците.
Да, има знаци на едната улица. Но това е отбивка между сградата, която не е начертана и поддържана. На табелите не е визуализирано дали отзад, отпред или отляво и вдясно попада в зоната за таксуване “синя зона”. Явно разчитат на това, че за 10 лева потърпевшите няма да водят дела.
Имам доказателство, от което е видно за часа на позвъняването ми от телефона за сигнали до звеното. И второто доказателство е касовата бележка, издадена ми от работниците, дошли да свалят скобата. Тогава ги попитах къде е поставен знакът, че паркингът попада в “синя зона”. Показаха ми знака на улица “Банска”, че попада в зоната за паркиране. Но не успях да установя дали въпросният паркинг, на който бях паркирал аз, попада в зоната за таксуване. Ще търся правата си по съдебен път, въпреки че за 10 лева за премахване на скобата не си заслужава да водя дела”, пише в поста си Генади Петков.
Потърсихме за коментар началника на звено “синя зона” Иван Петров. Ето какво заяви той: “В звено “синя зона” в община Сандански не е постъпвал сигнал или жалба от Генади Петров за това, че в продължение на 40 минути е чакал дежурния автомобил, за да бъде свалена поставената му скоба. Има издаден касов бон за платена поставена скоба от 10.00 лева и 1.00 лев за престой в “синя зона” на 11 август”.
Иван Петров поясни, че съгласно наредбата, след като водач на МПС е просрочил времето си за платено паркиране в “синя зона” и след като не е изпратил съобщение с SMS, че престоят се удължава с още един час, след изтичане на часа в регламентираното за това време се поставя скоба и задължително съгласно наредбата се издава касов бон за глоба от 10 лева и касов бон за 1.00 лева за времето за паркиране. “Това е регламентирано в наредбата и всичко е свързано със системата – заяви началникът на звеното и допълни: – Единични са случаите за забавяне на дежурния автомобил за премахване на поставена скоба. В случай че санкционираният водач представи удостоверяващо телефонно обаждане към дежурния телефон на звеното, от който да е видно, че закъснението е от 40 минути до часа на издаване на касовата бележка, предстои да бъде направена проверка.
В рамките на година и три месеца, откакто работи звеното за платено паркиране “синя зона”, е имало забавяне на автомобила по демонтиране на скобите, но то е било в рамките на 10-15 минути. Мястото, където е поставена скобата на паркирания лек автомобил, попада в зоната за платено паркиране в събота”, заяви Ив. Петров.
ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *