Петричанин за малко да успее с големия удар на живота си

Общинските съветници в Кресна упълномощиха кмета Николай Георгиев да подпише договор със сдружение „Спорт клуб – Кресна“ от Сандански за предоставяне безвъзмездно за срок от 10 години на общински имот. Сдружението, представлявано от председателя му Димитър Костадинов, поиска имот от 545 кв.м в централната част на Кресна, в който има сграда, служила за детска ясла, и е с данъчна оценка от 35 691 лв.

Съветниците Владимир Харизанов, Милчо Караджов, Петър Петров, Благой Петров, Георги Георгиев, Георги Костов се поинтересуваха за целите и основното предназначение на инвестицията. Председателят на сдружението Димитър Костадинов обясни, че на това място имат намерение да оформят многофункционална спортна зала, която ще се ползва най-вече за фитнес и тренировки от различни спортни клубове. На въпроса какви ще са изгодите за Кресна отговорът бе, че местните деца и младежи е по-добре да са там, отколкото в кафенетата.

Съветниците приеха предложението, но си запазиха правото да имат контрол върху договора, който ще се подпише между общината и сдружението „Спорт клуб – Кресна“, едното от които е, ако до 3 години съоръжението не бъде построено, да последва пълно разтрогване на договора.

Решението на Общинския съвет в Кресна обаче е оспорено от областната управа в Благоевград. Това съобщи вчера председателят на Общинския съвет Мая Божинова. Тя поясни, че в законоустановеният срок от областната управа в Благоевград решението е върнато. Общинският съвет ще трябва да прегласува своето решение, да го отмени или да промени статута на имота от публична собственост в частна общинска собственост  Мотивите на областната управа за оспорване на решението на минипарламента в Кресна са, че няма регистрация на клуба в гр. Кресна. Вторият мотив е, че Общинския съвет не е в правомощията да отдава под наем имот, който се води в архивите като публична общинска собственост, задължително имотът трябва да е частна общинска собственост, за да се разпорежда общината с него и да упълномощава кмета да сключва договор за безвъзмездно ползване.

СК „Кресна” е клуб по борба с управител Димитър Костадинов. Д. Костадинов е родом от Петрич, но клубът му е с адресна регистрация в Сандански. Нито един от действащите клубове по борба в Сандански не е информиран за новорегистриран клуб на името на Димитър Костадинов.

ЕКИП „СТРУМА”

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *