HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Петричани изловиха бизнесмен в лъжа, прекратиха обществената му поръчка

Община Петрич излови в лъжа столична фирма и бе принудена да прекрати обществената поръчка за упражняване на авторски надзор по време на строителството на градския парк. Кандидатът да прибере планираните от общината 67 000 лв. за тази цел Георги Шопов декларирал пред комисията по провеждане на обществената поръчка, че фирмата му „Тобо Проджект“ ЕООД е упражнила авторски надзор и е въвела в експлоатация апарт-хотел в столичния район Оборище.

Явно нещо усъмнило комисията, защото тя изпратила официално запитване до отдел „Устройство на територията, кадастър и регулация, контрол на строителството“ в Столична община кога е въведен в експлоатация въпросният обект. Седмица по-късно от столицата се получил отговор, че строежът изобщо не е завършен.

Заради отказ да отстрани посочена нередовност в документацията си за участие в процедурата бе отстранен и вторият кандидат – ботевградската „Степс“ ООД, посочила за кореспонденция адреса на известната петричка фирма „Стройкомерс-58“ ЕООД с управител Марияна Ризова. Така след двумесечно стартиране на процедурата комисията се озова без редовен кандидат и кметът Димитър Бръчков бе принуден да я прекрати.

Нова процедура за избор на надзорник трябва да бъде обявена в сайта на Агенцията за обществени поръчки максимално бързо, защото той трябва да контролира цялостното строителство на парка, а за него вече има избран изпълнител, има и подсигурена сума от 4,4 млн. лв.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Иван

    Този Георги Шопов не прави ли ремонт в ПТГ Сандански за 100 000лв – 30кв дограма

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *