Петричани развяха знамето на родния си град в сърцето на Албиона, мощната им агитка подкрепяше до последно трикольорите въпреки загубата им на „Уембли”

Последният президент на ОФК “Беласица” д-р Христо Мазнейков и наследникът му – първият управител на футболното ЕООД на комитите в южния град Георги Петров, бяха сред първите зрители, които влязоха в Меката на футбола – стадион “Уембли”, където в събота си дадоха среща националите на Англия и България.

Малко преди началото Доктора разбра за класическата победа на “Беласица” над “Спортист” Своге и с нарочен пост в социалните мрежи приветства успеха на бившите си подопечни.

В дните преди мача петричката диаспора на Албиона свири “сбор” за гостуването на родните национали в Лондон. Няколко малобройни, но гласовити групи развяха знамето на Петрич преди мача, а после с пълна сила се присъединиха към мощната българска агитка, която окуражаваше нашите футболисти до края на мача, независимо от разгромната загуба, която трикольорите инкасираха в крайна сметка. 

Работещият в строителството Димитър Костов заедно с Венци Софиянчето от Петрич, придружени от неколцина приятели, “смазаха” с бира гласовите си струни в подстъпите на модерното съоръжение, преди да разпънат знамето на родния си град в сърцето на стадиона. Упражнението в центъра на родната агитка повтори  Румен Тилев, към еуфорията се присъедини и живеещият от дълги години в главния град на Албиона Красимир Филадов.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *