Петричанката Камелия Димитрова единственото изключение с втора покана за „Мис Модел на света“, представя България в Шанхай

Петричанката Камелия Димитрова участва за втори път в конкурса „Мис Модел на света“, тя е единственото изключение с втора покана от организаторите в 30-годишната история на световното събитие, което в момента тече в Шанхай.

„Това е прецедент, и за нас това е огромна чест, Камелия е била забелязана още преди 2 г., когато участва за първи път и e наблюдавана като развитие на модния подиум“, обясни Веселина Ангелова, която от 12 г. е представител на конкурса за България, а 10 години е член на журито. Тази година сред оценяващите е и една от филмовите звезди на Китай, младият и изключително популярен в момента актьор Гао Шъ Чи.

В началото на октомври красивата петричанка се върна от друг конкурс в Китай – „ Мис Туризъм Свят“, в който представи България, и поканата за „Мис Модел на света-2018“ дошла малко неочаквано. Тя завърши Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Проф. Асен Златаров“, в момента е студентка втори курс в УНСС, където следва „Човешки ресурси“.

„Финалната вечер на юбилейното ХХХ издание на „Мис Модел на света“ е на 20 ноември.  Камелия ще дефилира с изящна и много скъпо изработена официална черна рокля на  дизайнера ни Стоян Радичев.

63 момичета от цял свят стигнаха до финала на световния конкурс, като в дефилето, в което се представят национални костюми, тя участва със стилизиран костюм на Никола Карадамянов от модна къща „Баркод“ – Карлово“, издаде в аванс любопитни подробности дупничанката Веси Ангелова.

Двете българки, участвали преди дни в 30-ото издание и на „Мис Модел на Китай“, което традиционно е преди световния конкурс, Камелия като специален гост, а В. Ангелова – като жури.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *