Петричанката Л. Костова вдигна четвърти трофей в Полша

„Медик Поломаркет“ /Конин/ затвърди абсолютната си доминация в полския женски футбол, печелейки четвърти пореден дубъл. Броени дни след като стана шампион, тимът взе и купата на Полша за 5-и пореден път. На обновения стадион в Радом петричанката Лили Костова и съотборничките й се наложиха с 2:1 над основния си опонент в централната европейска държава „Гурник“ /Ленчна/.

Шампионките поведоха в 33-та мин. с гол на Агата Гушчиора, националката Александра Шикора удвои аванса 180 секунди по-късно. Емилия Здунек намали в 90-та мин., а капитанката на „Медик“ Анна Гавронска изпусна дузпа, след като вратарката на „Гурник“ Анна Палинска парира удара й в заключителните секунди.

В крайна сметка подопечните на Роман Яшчак ликуваха, записвайки абсолютен прецедент в историята на женския футбол в Полша с четвъртия си златен дубъл. Това бе 8-ият успех на „Медик“ в турнира за купата от общо 13 изиграни финала. Миналата година по същото време „Медик“ спечели срещу същия съперник финала за същия трофей с 3:0, а в края на сезон 2014/15 отново миньорките от Ленчна бяха повалени с 5:0.

Тогава решителният двубой за купата се състоя в пристанищния град Гдиня. Освен купата и медалите отборът победител в Радом грабна и премия от 35 000 злоти /б.а. около $9500/, за финалиста бяха предвидени 20 000 злоти, като общият награден фонд представлява най-голямата сума, отделена за призьорите в 33-годишната история на женското съперничеството в турнира за купата на Полша.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *