HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Петричката болница „Рокфелер“ с нов борч, благоевградска фирма я даде на съд за неплатени 49 600 лв. за сервизно обслужване през 2012 г.

Ново задължение от над 49 000 лв. е предявено от благоевградското дружество „Медицинска техника“ ООД – Благоевград към дружеството длъжник МБАЛ „Рокфелер“ – Петрич, представлявано от законния управител Тодорка Икономова. Този път благоевградското дружество, което се управлява от инж. Стефан Христов, е предявило 4 съдебни иска в Районен съд – Петрич, сумата е 49 600 лв.

Четирите дела, които ще се разглеждат от трима граждански съдии – Атанас Кобуров, Андрей Николов и Ангелина Бисеркова, са вече входирани и са на бюрата им за разглеждане. В 14-дневен срок обаче съдът ще изпрати претенцията на благоевградското дружество до дружеството длъжник за отговор – дали имат възражения по повдигнатото парично искане, или не.

При възражение няма да бъде издаден поредният изпълнителен лист за събиране на борча и ще се започне съдебната процедура, поясниха вчера петричките магистрати, натоварени с делата, които тепърва ще бъдат разглеждани в съдебна зала.

Сумите които са обект на претенция от страна на благоевградското дружество, са в размерите на 6000 лв., 15 200 лв., 14 600 лв. и 13 800 лв. Вземането произтича от следните обстоятелства: между страните е сключен договор за абонаментно обслужване №13/03.01.2012 г., по силата на който за цялата 2012 година заявителят е извършвал сервизно обслужване на медицинската техника на болницата. По договора за извършени услуги са издадени фактури, като сумите, надхвърлящи 49 000 лв., не са изплатени до настоящия момент.

ВЕНКО СТЕФАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Петър

    И Санданската болница ще си сложи това бреме на шията, като се обедини с това недоразумение, наречено болница! Далаверите ви край нямат, ще съсипете и Санданската болница, глупации!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *