ПЕТРИЧКИТЕ ГРОСМАЙСТОРИ ОТЛИЧНИЦИ В СОЛУН! Гр. Григоров вицешампион на Гърция по рапид и блиц, лидерът на македонските национали К. Георгиев с титлата в ускорения шах

Двамата петрички гросмайстори демонстрираха завидна форма в откритите първенства на Гърция, които се проведоха в Солун. Григор Григоров стана вицешампион на рапид и блиц, а лидерът на македонските национали Кирил Георгиев заслужи титлата по ускорен шах. Лидерът на репрезентацията на западната ни съседка натрупа 9 точки в 10 кръга по швейцарска система без загубена партия и наред с купата заслужи 300 евро бонус. Второто място на Гр. Григоров /8,5 т./, който също не позна вкуса на поражението, бе стимулирано с 250 евро. 50 по-малко прибра третият Николаос Галопулос /8 т./. Той се спъна само в македонския международен майстор Филип Панчевски /7 т., 14-и/ и ремизира с петричките асове. 25-годишният грък обаче взе частичен реванш в блица, където финишира на върха с 10 т. от 12 възможни и взе 150 евро премия. Толкова събраха Гр. Григоров /100 евро/ и гм Крум Георгиев /80 евро/, но допълнителните им показатели ги оставиха съответно втори и трети.

Много добре в двата турнира се включи и дупнишкият майстор на спорта Методи Стойнев. Бившият шеф на политическа партия „Атака” в града на барикадите, който от 3 г. насам се утвърди като бунтар номер 1 в родния шахмат, завърши 9-и в рапида /7,5 т./ и 6-и в блица /9 т./. В мащабните прояви се включиха общо 317 шахматисти от 6 държави.

ИВАН ДЕЛЧЕВ

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *