Петричките танцьори с 5 първи места от международна олимпиада в конкуренция с 1000 деца от цял свят

Талантливите танцьори от Денс клуб „Кристал“ към читалището в Петрич с ръководител Марина Димова и младите дарования от класа по поп и джаз пеене с преподавател Светла Гочева за пореден път доказаха таланта си на участието в Петата международна младежка олимпиада на изкуствата и танца, която се проведе в Руския културно-информационен център в столицата. В оспорваната надпревара се включиха над 1000 изпълнители от Италия, Русия, Китай, Беларус, Казахстан, Азербайджан, Сърбия, Гърция и България.

Жестоката конкуренция не попречи на петричките таланти да завоюват 5 първи места в различни категории, както и първо и второ място за прекрасните изпълнения на Никол Христова и Кристина Стоянова. С това бе сложен един достоен финал на 2019 г., в която участниците в различните читалищни групи донесоха десетки медали от всички краища на света.

Китаро-мандолинният оркестър с диригент Тодор Ковачев свири на международния фестивал „Охридска огърлица“ в Северна Македония, Денс клуб „Кристал“ участва в международния танцов и музикален фестивал „Гласът на Троя“ в Турция, международната танцова олимпиада в Солун, Фестивала на изкуствата „Планински перли“ в Банско и в международния детски конкурс „Южни слънца“. Фолклорна формация „Пролет“ бе в XXXVI международен фолклорен фестивал ,,Карпати“ – Румъния, където наградата му бе участие в международния фестивал в Пекин през 2020 г., както и в Летния творчески фестивал в полския гр. Краков. Клуб „Македонка“ остави трайни следи в XII международен фолклорен фестивал „Интерфолк“ в гр. Санкт Петербург, а възпитаниците от класа по поп и джаз пеене бяха голямата изненада на международния детски конкурс „С песен и обич творим добро“ в Пловдив и в Регионалния конкурс „Звезди в радиото“ в Благоевград. Малките музиканти пък изгряха в IX национален конкурс „Нашите деца свирят Бах“ в Благоевград.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *