Петричкият гинеколог и ексдепутат от СДС д-р Орфей Дуевски празнува рождения си ден на Бабинден, през 2023 г. в ръцете му са изплакали 70 деца

Петричкият акушер-гинеколог д-р Орфей Дуевски отпразнува 58-и рожден ден. Личният празник на бившия областен лидер на СДС и ексдепутат в 38-то народно събрание съвпадна с Бабинден, който по нов стил се чества на 8 януари, а по стария – на 21 януари. Тогава се почитат жените – бабите, които помагат при раждане и в миналото са изпълнявали ролята на акушерки. Ето защо на рождения си ден вчера д-р Дуевски бе посетен в родилното отделение на петричката болница от признателни млади майки, които спазиха народния обичай и му поляха вода с наричания за здраве. 

„Пожелахме си да се раждат повече и здрави бебета. През изминалата 2023 г. в Петрич се родиха 206 деца. Повече от 70 са изплакали в моите ръце”, заяви д-р Дуевски, който не си е правил сметка колко бебета е изродил досега, но със сигурност са хиляди, тъй като практикува лекарската си професия от 33 години.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *