Петричкият клуб по билярд награди отличниците за 2019 г., Д. Тодоров №1

На тържествена церемония “Bo&Bo” /Пч/ раздаде традиционните годишни награди на най-успелите си състезатели. Председателят на Управителния съвет на петричкия клуб по билярд Георги Божков припомни, че най-динамично развиващият се спорт в общината изпраща 2019 г. с 4 златни, 3 сребърни и 7 бронзови медала от различни първенства и турнири.

Призът „Спортист на годината“ бе връчен на Даниел Тодоров, който е голямата надежда на южния град. Отличени бяха успехите на състезателите, които представиха Петрич и България на международни турнири за юноши и мъже в Полша, Румъния, Чехия, Сърбия, Словакия, както и на европейското първенство в Холандия. Призове „Bo&Bo“ извоюва още на републиканските първенства в София, Пловдив и Петрич, както и в ежемесечните ранкинг турнири, провеждани в клуба, отчете Г. Божков.

В клубната ранглиста за 2019 г. заслужено се подредиха Даниел Тодоров, Милчо Макенджиев и Гоце Шимов. Отличия за най-проспериращи млади състезатели бяха връчени на Джани Кочев и Димитър Главчев, наградата „Най-упорит състезател“ получи Атанас Йочевски, а за най-проспериращ любител бе обявен Венци Стоянов. Сред успехите на „Bo&Bo“ са още първата юношеска купа за Д. Тодоров и злато за Ангел Атанасов от „Купа на България“ в „Б“ група. Към множеството награди Д. Тодоров добави и трофея „Юноша на годината“ на “Bo&Bo“. Отличието „Откритие на 2019 г.“ беше присъдено на Васил Сандъкчиев, а Венцислав Димитров взе приза „Ветеран на годината“.

Официален гост на церемонията бе 8-кратният републиканският шампион и медалист от европейско първенство Станимир Русланов заедно със съпругата си Мария, също сребърен медалист от ЕП за жени. Сред специалните награди бяха плакети за принос в развитието на “Bo&Bo“ за Иван Танушев, Антон Митов, д-р Илия Попов и за кмета Димитър Бръчков. В края не беше подминат и персоналът на заведението, стопанисвано от клуба. Награди получиха Кирил Гаганелов – “Сервитьор на 2019”, и Николай Делидимов – “Барман на 2019”, а Гоце Шимов и Валентин Петров си поделиха признанието за “Готвач на 2019”. Богата томбола съпровождаше награждаването.

Присъстващите бяха единодушни, че усилията на Г. Божков, който отскоро е и шеф на БНБФ, за популяризирането на този спорт са довели до утвърждаването на Петрич като билярдната столица на България.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *